Träningen...

... igår gick SUPER och jag är så nöjd med min skrutta. Fick en massa nya tips och detta ger såklart extra sporrning. När jag kom hem igår var det lite TV-mys innan det var dags att nanna kudden. Ska försöka gå och lägga mig i skaplig tid nu i veckorna och se om jag kan bli lite piggare.

I morse var jag och Aska först ute på långprommenad i det härliga vädret. Man börjar dock ana hösten nu för det är ganska kyligt när man är ute sådär på morgonen. Vid 9 infann jag mig i biblioteket och satt där och läste fram till klockan 12. Blev klar med en av böckerna, emn har endast läst ännu sålänge, så nästa gång blir det att föra anteckningar. Var på en föreläsning sen mellan ett och tre och den var intressant och bra. Fick även veta att vi ska lämna in en sak till uppsatsen på fredag, så det blev genast lite stressigt. Ska se om vi får ihop något imorn innan vi har grupphandledning, vi hoppas på det. På eftermiddagen ska jag äntligen till sjukgymnasten och håller verkligen tummarna för att det blivit bättre!! Hoppas på att hinna läsa lite imorn med, men ingen stress.

Nu på eftermiddagen var jag ute med Aska och tränade lite igen. Gick prima idag också, det finns alltså hopp för oss. Hade kameran med mig och det blev en del bilder!!


Fina Fina Aska

<3

Full fart mot matte

Pinnbus med Husse

Imorn kväll är det dags för inträdesproven i agility så jag kommer att vara där och fixa hela kvällen. Sen efter ska jag träna tillsammans med Linda och Tilda och kanske Anna och Maxi med. Ska bli skojigt!!

Nu blir det TV-mys igen innan sängen kallar.. Ha det gott alla glada:P

Första dagen...

... i skolan avslutad. Först delade vi in oss i basgrupper och sedan var det lite annat fix innan första föreläsningen. Sedan var det lunch och sedan den riktiga introduktionen. Kändes ju väldigt positivt igår, men nu känns det mest som "hur ska JAG klara detta?". Blir säkert bra när man får grepp om det men nu känns det som väldigt mycket. Första riktiga föreläsningen har vi imorgon eftermiddag. Jag har dock som plan att försöka vara i biblioteket på förmiddagen och läsa. Måste ju få saker gjorda och alltid bättre att sitta där än att vara hemma. Här hittar man alltid på annat som "måste" göras. Har tänkt att gå till biblioteket så ofta som möjligt nu så att jag inte hamnar efter.

Ikväll väntar som sagt första lydnadstillfället och det ska bli jättekul!! Blir köttbullebelöning för Aska så hon kommer nog att göra sitt allra bästa.

Några bilder från nya kameran:


Hehe <3

Aska

Gårdagens bak

Blir alltid massa mjöl när man gör detta bröd=)

Sista dagen...

...på mitt förhoppningsvis sista sommarlov. eller ja, det beror ju på hur jag väljer att jobba men iallafall från min egen studietid. Imorn sätter det igång igen och det ser ut att bli en ganska tuff termin:s Men det är bara att kämpa på och gilla läget, ingen idé att klaga lixom. Kan dock tänka mig att det kan komma en del gnäll här, men ska försöka se det hela positivt istället!

Idag har varit en ganska slapp dag. Vi var ute på en långpromenad tillsammans med Rikards mamma och sedan cyklade vi och tittade på hennes nya lägenhet. Tror den kommer att bli rikitgt bra när allt är klart. Åkte sedan vidare och handlade på Maxi. Så nu har vi all mat fram tills nästa fredag vilket är skönt. Nu behöver vi bara handla mjölk och sådant emellan!!!

Sen vi kom hem har jag hunnit med att baka lite. Idag blev det en typ av tunnbröd som min mamma brukade baka när jag bodde hemma. Tror att dom blev ganska bra och Rikard verkade gilla dem. Hade även tänkt göra piroger till middag, men tröttnade på att kavla så det blev köttfärspaj istället. Den blev inte den bästa jag gjort, men gick iallafall att äta. Efter maten hoppade jag i ett bad och Rikard var snäll och diskade. Nu blir det nog en film för oss innan "det vanliga livet" börjar imorn igen.

Nu när det blir som vanligt igen är det även dags för mig att komma i form. Har ju knappt tränat något alls under sommaren men det ska det bli ändring på hoppas jag. Min förhoppning är nämligen att sjukgymnasten godkänner att jag börjar springa igen när jag är hos honom på onsdag. Känner att jag är sååå uttråkad av att inte göra något och gymmet känns inte så lockande. Vill ju passa på att träna med bästa vännen Aska. Då får vi båda ju motion samtidigt!!! Så jag hoppas att alla håller tummarna för att jag får börja springa smått igen.

Jag har ju nu i ungefär ett års tid hållit mig till godis, kakor, glass etc. bara på fredag och lördag men nu under semestern har det blivit lite mer vilket är ok bara om man har semester.. Men nu är det även slut med allt sådant och bara lyxa till det på helgerna. Men det har ju gått bra förut, så det blir nog inga problem.

Imorn drar även lydnadskursen med Aska igång och det ser jag verkligen fram emot!! Bilder från nya kameran kommer så fort jag installerat allt så som det ska vara så det är bara att hålla ut sålänge=) Jag är ju inte särskillt bra på varken datorer eller kameror så det kan nog ta sin tid=)

I´m back...

Nu var då semestern över för denna gång. Vi har haft riktigt mysigt och riktigt trevligt. Ska försöka mig på en liten resumé om vad som hänt i veckan. Åkte tidigt i måndags mosre och styrde bilen mot Ullared. Väl där när vi just ska in genom dörrarna så ser jag denna skylt:

Såklart ska det vara filminspelning just när vi är där:( Jaja, det var ju bara att gilla läget och försöka hålla sig undan och jag tror att vi lyckades med denna bedrift. Blev en del shopping men vi var duktiga på att tänka om vi verkligen skulle ha sakerna vilket resulterade i enbart bra shopping!! Satte sedan upp tältet innan vi gick och tog en runda minigolf. Vann en gång var vilket var tur för husfriden=) Gick sedan vidare och åt lite middag och under tiden vi var där så öppnade himlen sig. Tältet var ju ett billigt tält och tyvärr kom det in lite vatten vid dragkedjan under natten. Satt uppe på kvällen en stund och spelade lite spel, mysigt mysigt!!

Tisdag förmiddag tog vi ytterligare en tur inom Gekås och det blev lite annat smått och gott. Sedan åkte bilen vidare mor Mariestad. där vankades grillfest på kvällen och det var mycket trevligt! Blev dock lite för mycket av det goda för vissa (dock inte för mig), hehe.

Onsdagen var vi först och bowlade och sen blev det lite av varje. kvällen avslutades med trevligt spelande! Vi åkte vid halv 12 tiden igår och styrde bilen mot Jönköping där det väntade lite mera shopping. Vi var först en tur på Ikea och sen inne på A6. Köpte lite smått och gott på Ikea men inget på A6 hör och häpna=) Var sedan lite här och var innan vi kom till MediaMarkt där den stora imulsshoppingen startade!!!! Jag har länge sagt att jag velat ha en systemkamera och hittade en till ett mycket bra pris och en sådan blev det. Vi har även länge sagt att vi ska köpa filmkamera och även denna var till ett bra pris, så det blev en sådan med=) Oj vad här ska fotas och filmas=) Hela 6 timmar blev vi kvar i Jönköping så vi var inte hemma förens 22. Då blev det mest lite upp-packning och fix.

Idag var vi först iväg och shoppade lite till... Bar sedanvidare mot Hässleholm där vi skulle hämta våran lilla Aska. Hon har ju bott hos Anna och Maxi och jag tror att hon har haft det TOPPEN!! Anna är ju bäst!! Annars har det inte gjorts så mycket idag. Nu ikväll har jag varit på fotboll och hejjat på skeppet. Började skriva detta inlägg innan men fick lite bråttom iväg. Nu har jag dock varit hemma ett tag. Lgade mat direkt jag kom hem och sedan har vi atit. Det blev pasta med pastasås, görnsaket samt vitlöksbröd! Smarrigt värre. Nu väntar nog en film samt lite godis!



Fullspäckat...

... det kan man lugnt säga att helgens schema varit. Igår var jag först med Aska på inskrivning för höstens lydnadskurs. Sedan bar det vidare mot stallet där det väntades rengöring och träning med hästarna. Hann bara sen snabbt hem och göra sig iordning för en tripp till Lund där det vankades fest. Väldigt trevligt var det men det blev ganska lugnt för mig.

Dagens schema var ännu mer fullspäckat. Började med att åka till stallet vid halv 10 och fixa med hästarna. eftersom det spöregnade ute var det lite mer jobb än väntat med dem. Båda blev iallafall riktigt fina. in i transporten och sedan vidare mot förmönstringen. Både Pajar och Mareina skötte sig EXEMPLARISKT vilket var väldigt kul. Man behövde inte visa fölet i trav vid hand så vi hade tränat "i onödan" på detta. Dock är detta något som både vi och han har med sig vilket är bra. Pajas visade sig verkligen så bra som möjligt och jag tror inte vi hade kunnat få bättre poäng eftersom han nu är inne i en växtperiod. Detta förklarar det domaren menade med att han var "valpig" och "geléig". Vi är iallafall väldigt nöjda med vår lilla prins.

När vi kom hem igen var det bara att hoppa in i duschen för att göra sig redo för kalas. Rikarsd syster, Johanna, fyller år imorgon nämligen! Kalaset var väldigt trevligt!! Jag lämnade dock lite tidigare för att styra mot hässleholm där det väntade klubbtävling. Aska skötte sig fint och vi nollade. Jag var lite sen i ett kommando vilket ledde till en snurr, men ändå räckte det till en 3e plats! Lämnade även av Aska till Anna som ska ha henne nu i veckan. Hon kommer att ha det SUPER där, men känns tomt här hemma nu vill jag lova!! Åkte tillbaka till Iréne och var social en stund innan jag och Rikard åkte till Maxi och handlade mat. Blev inte middag förens halv 10 och vi har inte ätit annat än kakor på hela dagen, inte direkt okey.

Nu blir det lite packning och så och sedan blir det att nanna kudde. Imorn blir det upp tidigt för att styra bilen mot Ullared! Ska bli riktigt mysigt med lite semester tillsammans med den bästa, nämligen Rikard<3 På tisdag åker vi sedan vidare mor Mariestad. Så vänta er inga uppdateringar nu på några dagar...


Denna kommer ta oss överallt vi ska i veckan!!!

En Guldstjärna...

...är jag faktist värd idag. Jag har, hör och häpna, satt igång och läst höstens kurslitteratur. Kände att jag borde göra det och det kändes faktist riktigt kul och intressant. Får se om jag tar några sidor även imorgon. Rikard var iväg och hjälpte sin mormor hela dagen så jag fick plugga i lugn och ro. Aska var såklart med Husse, mycket roligare än att bara vara hemma ju.

Nu på kvällen har vi varit på Kristianstad Bk för årets sista cup omgång i agility. Banan kändes riktigt kul och jag och Aska slog till med en nolla. Fick dock en sväng som var lite stor (eller snarare att Aska hoppade föööör långt), annars hade vi kunnat spara lite tid. Resultatet räckte trots detta till en tredje plats och vi fick ett presentkort på Djurmagazinet. Vid ihopräkningen av de tre omgångarna visade sig även att jag och Aska samlat ihop så pass mycket poäng att vi slutade på en delad tredjeplats totalt och vi fick med oss ännu ett presentkort hem. Känns riktigt kul och tävlingen i sig ska ha bra betyg. Har varit väldigt trevlig stämmning och bra upplägg trots att det varit många deltagare! Så en eloge till gänget i Kristianstad som fixat detta!!

Nu blir det en film tillsammans med bästaste<3 Aska ligger redan och sussar gott!!

Inga måsten...

... nu när man är ledig vilket är superskönt. Får väl börja med att berätta om helgens tävling. i första loppet var det KATASTROFhandling utav mig. Kände när jag kom in på banan att jag inte hade någon plan alls och Aska blev såklart vansinnig på mig när jag inte visade henne. Kan nog faktist säga att detta var mitt sämsta lopp någonsin:S I andra loppet kändes det bättre efetr banvandringen. Jag hade en klar plan och början på banan satt perfekt. Sedan krashade Aska däcket och vi kom helt ur fas så vi diskade oss. När vi kom igång igen blev det dock bra även här och i det hela var jag näjd med dagen. Åtminstone med Askas insats, hon kan ju inte klara allt själv. Nu väntar en inoficiell tävling imorn och sen tävlar vi inte förens i september, så då hinner vi träna lite innan. Börjar på lydnadskursen nu på lördag och det ser vi verkligen fram emot!!

Igår hade jag och rikard en slappedag. Först var vi ute på långpromenad och sedan blev det en film innan vi satte oss på cyklarna in till stan. Vi ska på fest hos Rikards faster på lördag så present skulle inskaffas. Blev en riktigt bra sak tror jag allt. Styrde cyklarna vidare mot Maxi där det veckohandlades. Väl hemma igen blev det mat och sedan kom Stefan och Johanna över och spelade spel. Jag krossade dem på yatsy!!!

Idag har återigen varit en slappedag. Först morgonpromenaden såklart! Vi har även spelat lite Super Mario bros 3 som Rikard hjälpt mig ladda ner till Wiit. på eftermiddagen körde jag ut till Annika och mös med tjejerna en stund. blev dock mest med Felicia eftersom det var hon som var vaken!! Åkte sedan vidare mot stallet där vi tränade med Pajas. Gick bättre än sist. Vi provade med att Annika sprang med honom och jag med Marina. Verkar som det funkade bättre eftersom att Annika är starkare än mig, så vi får se hur vi gör. På torsdag ska vi lasta dom och åka till andra stallet och träna!

Nu är Rikard och spelar match så jag och Aska är ensama hemma. Blir lite mys och TV nu innan han kommer hem igen! Ha en bra kväll alla!


Tänk när han var såhär liten<3

Semestern...

... började idag och det har kännts riktigt skönt. Dagen har varit väldigt lugn och skön, precis som det ska vara första lediga dagen. Fick först en liten sovmorgon, men vi gick ändå upp vid 8 tiden. Rikard gick morgontur med Aska och sedan blev det en frukost tillsammans för första gången på länge. Sedan åkte vi ut till stallet för att träna med Pajas. Han var lite bråkig idag och nu får man riktigt säga åt honom när han gör fel. Vi vill ju inte ha en jobbig häst, så likabra att ta konflikten redan nu. Rikard filmade oss och det var kul att se honom lite från sidan. Vid lunch körde jag ut Rikard och två fotbollskompisar till Skepparslöv. Dom hade först träning och sedan lite lagfest. Så jag och Aska har haft en lugn eftermiddag på soffan och gjort så lite som möjligt! Har ätit lite middag nu och sedan varit ute en liten längre promenad med Aska. Hon har precis fått ett grisöra som hon smaskar på och jag har lite godis. Laddar nu inför morgondagens tävling när vi hoppas att regnet håller sig långt borta från oss.

Igår var som ni nog förstått sista dagen på jobbet. På kvällen var vi hos Rikards mamma och umgicks och spelade spel. Väldigt trevligt! Blev sent och jag är chockad över att jag var så pass pigg trots jobb hela dagen och sen direkt iväg.!!

Hoppas ni alla får en bra helg<3


Aska på agilitytävling i våras<3

Sista dagen...

... att jobba idag! Guuud va skönt det ska bli! Jobbar till 18 ikväll och sedan ska vi till Rikards mamma och grilla och umgås. Trevligt trevligt!! Imorn blir det SOVMORGON och sedan lite av varje tror jag!

Igår var jag och Aska först ute på morgonpromenad. Sedan åkte vi till stallet och tränade med Pajas. Det gick superbra. Hade kedja på nosen på honom och det gjorde susen, för nu förstår han att man ska bromsa när det tar emot. Marina är iallafall bättre nu, men vi ska säga till dom att hon inte är riktigt fräsch så får vi se sen. På eftermiddagen körde vi ut till Linda och sedan vidare till Hovdala och gick hundpromenaden. Det var jag, Linda, Birgitta och 4 hundar. Riktigt trevligt hade vi och det var en jättemysig promenadväg. Birgitta hade med sig fika så vvi satte oss en stund sen när vi kom tillbaka!! Kvällen spenderades hemma och var lugn och skön!!

Näe, nu dags att göra det sista innan jobbet kallar kl 9! Hoppas ni alla får en bra fredag!!

ENDAST 1 dag...

... har jag kvar att jobba nu. Riktigt skönt känns det kan jag lova. Rikard jobbar två dagar till och sedan har vi ledigt tillsammans. Tror att det blir några dagar ute i pappas hus och sedan ska vi upp till Mariestad och hälsa på Johan. Påvägen ska vi inom Ullared och kolla läget lite!! Ska bli sååå mysigt att bara få vara vi två några veckor, då kommer batterierna verkligen att bli laddade inför höstens skola.

Idag har jag jobbat 9-19. Har haft riktigt ont i ryggen vilket inte är så kul:( Det är ännu en anledning till att det känns riktigt skönt att det bara är en dag kvar! När jag kom hem från jobbet hade Rikard lagat mat. Har sagt det förr men säger det igen, jag har världens BÄSTA sambo.

Imorn är jag ledig men dagen blir nog ganska fullspäckad ändå. Först blir det såklart långpromenad. Sedan ska jag och Annika träna med hästarna. På eftermiddagen/kvällen tänkte jag köra till hässleholm och träna agility. Försöker få tag på någon att träna med, blir ju alltid roligare då!! Så vi hoppas att jag hittar någon, annars får det bara bli jag och Aska.

På fredag kväll verkar det som att vi ska umgås med Johanna och hennes kille Marcus. Får se om Morrgan också ska vara med, jag tror att Aska hade blivit glad då=) Får se om syskonen kan planera något, annars får jag ta tag i det på fredag!

På lördag vet jag inte alls vad jag ska göra än, förutom att jag ska sova ut! Rikard ska iväg med fotbollen så jag och Aska får roa oss själva!!

Nu blir det fotboll på TVn här hemma. Jag kommer dock säkert mest sitta vid daton och fixa.. Ska nog fixa med hemsidan lite. Kolla gärna in på http://aska.zoomin.se Har för övrigt beställt ett täcke nu till Aska, hoppas det kommer snart!

Ha en bra lill-lördag alla!!!

Regn...

... är hur man kan samanfatta dagens agilityväder. Blev till att stiga upp tidigt i morse för att köra mot Sjöbo/Anklam för att tävla agility. Rikard följde med vilket alltid är lika mysigt. Vi började med ett agilitylopp och Aska gick så himla bra! Dock var jag väldigt klantig och tar upp handen vilket gör att hon springer in istället för att gå runt. Annars kändes loppet så himla bra, så det var synd. Vi fick trots detta en tredjeplacering så jag är jättenöjd ändå.

Film från agilityloppet (observera Askas ljudnivå=))


I hopploppet kändes det konstigt från början till slut. Hon rev ett hinder och jag kom av mig och visade inte slalomen bra nog så hon gick i andra porten! Annars gick hon bra även här, så jag är nöjd ändå. Vi har så himla kul på banan nu att felen inte spelar så stor roll.

Film från hopploppet:


Efter tävlingen när vi väntade på prisutdelningen så fick Aska massage. Hon tyckte att det var riktigt skönt även om det var lite konstigt till en början. Massören tyckte att Aska kändes väldigt fin i muskler och så och det känns ju alltid bra. När vi kom hem igen fick hon på sig Back on Track täcket eftersomklantiga jag inte hade det med. Hon är ju lite känslig för regn, så alltid bra att ha med täcke egentligen!! Ska faktist köpa ett nytt till henne, måste bara komma till och ta alla mått så är det bara att beställa sen! Ett sånt här blir det:


(Bild lånad från http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=8789)

Imorn går vi in i sista jobbveckan vilket känns skönt! Sen ska vi ha lite semester med bla ett besök i Mariestad och i Ullared!! Nu blir det söndagsmys för mig och min fina sambo och sen Aska såklart!!!

Hoppas ni alla får en bra start på veckan!!

Laddar...

... inför sista jobbdagen för denna vecka som snart drar igång. har haft en bra morgon med långpromenad och mys med Aska. Jobbar 10-19.30 och sen väntar 3 (!) dagars ledighet. Härligt värre. Har som sagt att göra, men skönt att få vara ledig. Nästa vecka jobbar jag måndag, onsdag och fredag och sedan 2 veckors semester innan skolan drar igång!

Igår var jag först och hjälpte Annika lite, mys mys. Hade sen en ganska lugn dag. Hann med en tur på stan, lite träning med Aska och slite stök hemma. På kvällen var vi i Kristianstad och tävlade. Aska gick faktist riktigt bra, fick dock några lite stora svängar men vi nollade och kom på 3e plats. Min duktiga lilla skrutta!!! Nu blir det laddning inför morgondagens lydnad och söndagens agility!

Som sagt, nu är det dags att sticka till jobbet! Ha det bra alla!


Aska på tävling förra sommaren<3

Ledig dag...

... är vad som väntar mig idag! Efter 6 dagars jobb så känns det ganska så välbehövligt vill jag lova! Började dagen med en långprommenad tillsammans med min prinsessa. Sedan blev det frukost och nu en stund vid datorn. ska vara ute hos Annika vid 12 och hjälpa henne lite med tjejerna. Hennes sambo ligger nämligen på sjukhus så hon kan allt behöva lite extra hjälp! Sen får ju jag mysa lite med tjejerna, så det går ingen nöd på mig inte.

Igår var vi i stallet och skulle träna med Marina och Pajas. Tyvärr så var Marina jättehalt så det blev inte mycket av det. Får se om det är så att fölvisningen är i fara, hoppas INTE.... Efter stallet åkte vi hem till Annika och hjälpte henne lite. Rikard verkar också tycka att det är väldigt mysigt där ute och han avstår inte när han får chansen att hålla dem lite!!!

Tränade lite lydnad igår också och det gick sådär kan jag lova.. Får ta ett pass sen idag med och se om det går bättre!!! Ikväll ska vi till Kristianstad BK och tävla agility igen. Det är ju bara en inofficiell klass men det är ändå bara bra för oss!! Hinner tyvärr inte upp och träna något nu innan söndagens tävling så det passar oss perfekt!!

Nee, dags att sätta lite fart nu! Hoppas ni alla har en bra dag!!


Bjuder på en bild på mitt gudbarn Tindra! På fredag ska vi ha en heldag tillsammans bara vi två <3

RSS 2.0