Fullspäckad dag och lite bilder

Denna dag har verkligen varit fullspäckad. Först var jag och Aska ute på långpromenad innan jag skulle till sjukgymnasten. Det gick bra där och nu har jag "ledigt" i 3 veckor därifrån. Riktigt skönt, kanske man kan finna motivationen igen! Direkt när jag kom hem svidade jag om och körde mot stallet. Red ut i skogen på två hästar. Aska var med första rundan och det gick jättebra. Hon är himla duktig att hålla sig från hästarna och hon hänger med även i högt tempo. Andra rundan fick hon vila i en box i stallet och det kan jag lova var mindre uppskattat. Direkt när vi kom hem från stallet så åkte vi ner till sjön och solade och hade det bra. Aska badade förstås en hel del med. Väl hemma igen blev det en svalkande dusch och sedan kom rikard hem. När han var klar så åkte vi och storhandlade. Fick med oss en hel del mat och sen även en mini-grill. Riktigt söt är det och jag tror det kommer vara mycket bättre än engångsgrill iallafall!

Nu på kvällen var vi ute och tränade lydnad en sväng och just nu kollar vi fotboll. Var ju tänkt att jag skulle tävlat lydnad den 7e juli, men har glömt att anmäla och nu tog de inte emot efteranmälningar. Så nu blir det en månads träning till innan vi ger oss ut på tävlingsbanan!

Här nedan kommer de utlovade bilderna från midsommar bland annat


Vi <3


Midsommarfin vovve


"Tavlan" vi köpte i Köpenhamn


Midsommarklänningen


Simmaren


Mina bästa <3

Midsommarhelgen...

... har varit toppen. Jag är inte den som "firar" speciellt mycket längre. Var ju annat när man hade Lögla och bästa vännerna att åka till. Jag och Rikard var iallafall först ute och plockade björkris och blommor för jag skulle tillverka min första egna krans. Den blev faktist riktigt fin. Även Aska fick en krans, dock utan blommor. Rikard ville inte ha någon så han slapp=) Vid 2 tiden åkte vi hem till Rikards mamma för att sedan åka vidare mot hans mormor där vi skulle fika lite. Åkte sedan tillbaka till Iréne igen och åt lite midsommarmat. Eftersom jag inte äter sill så hade hon varit snäll och köpt rostbiff till mig=) Efter maten blev det jordgubbar och sedan lite spel och så innan vi kollade på fotboll. Schweiz vann tyvärr inte så de är nu utslagna. Sånu behöver jag inte följa det lika mycket längre!!

Igår spenderades dagen ute i Yngsjö hos Rikards farmor och farfar. Vi hade trevligt och åt god mat!! Alltid lika kul att umgås med hans familj!! Vi körde hem innan sista matchen eftersom jag skulle jkobba idag. När vi kom hem så såg vi dock att det inte var någon jätteintressant match så vi kollade film istället. Det blev "Wimbeldon" och den var helt okey!

Idag blir det som sagt jobb 8.30-17 och sedan ska vi ut till pappa och äta middag. Blir säkert något riktigt gott troligtvis grillat!

Annars i veckan har det inte hänt så mycket. Umgåtts med vänner, varit i stallet och flyinge, långpromenader, och jobb=) Har fått lite mer tider denna vecka vilket är bra=money money!!

Näe nu måste jag pysa!! Ha det gott alla glada. Bilder från helgen kommer ikväll eller imorgon=)

Tyvärr...

... förlorade just Schwiez i fotbolls-VM men där finns fortfarande en chans att de kommer vidare. Pappa och Erika kom iallafall hit och tittade på matchen. Kul att se dem igen! Såklart hade de en massa med sig till oss. En hel del choklad blev det såklart och sen lite annat. Även Aska fick present denna gång och det har hon just ätit upp=)

Dagen började annars lugn och skön. Rikard stack och jobbade och jag drog mig ett tag. Sedan blev det bara en snabb frukost och sedan körde jag ut till Annika. Så mysigt att se lilla Aska igen. Mös såklart med de små när jag var där med. De har verkligen blivit stora och nu skrattar de till och med lite! Får se när jag får förtoende att ha hand om någon av dem själv! När jag kom hem igen så gick jag och Aska ut på långpromenad tillsammans med Stefan! Riktigt härligt. Sedan gick vi hem hit och spelade lite Mario Cart innan det blev fotboll och lite Bubba! Trevligt trevligt!!

Här kommer lite bilder frång helgen:


Fint rosa hus

Rikard på Guinness World record museet

Jag under världsrekordet i höjdhopp:P

Rikard och världens längsta man

Öl i solen

Fin pellikan

Hehe

Belive it or not :P

i väntan på match

på HC Andersson museet

Danmark gör mål

"Väggarna" till Christiania

=)

Hemma igen...

... är vi nu igen efter en toppenhelg i Köpenhamn. Vädret har varit kallt men det har inte regnat på oss annat än när vi skulle till stationen idag, så det kan man inte klaga på. Vi åkte ganska tidigt i fredags och när vi kom fram så gick vi omkring på Ströget en stund. Vi gick även in på två museum, ett Guiness World record och ett annat som jag inte riktigt kommer ihåg vad det hette=) Sedan gick vi lite till och kollade runt innan vi gick till hotellet och checkade in (var där tidigare och lämnade av väskan). Passade på att vila lite innan vi gick vidare till Tivoli. Åkte en massa karuseller men jag måste allt erkänna att jag blivit lite gammal, för jag klarar inte alls mycket längre. Var dock bara två som Rikard fick åka själv! Vi spelade såklart lite och sen åt vi god mat där inne på området.

På lördagen vaknade vi vid 9 tiden och gick ner och åt frukost. Det är verkligen något av det bästa med att bo på hotell - frukostbuffén. Sedan gick vi ut på lite sightsing omkring i Köpenhamn. Vi köpte en jättefin "tavla" av en kille på gatan som stod och sprayade dem. Bild kommer under morgondagen. Denna blir vårat minne från en underbar helg. Vi gick även på två andra museum och sen gick vi upp i ett torn där man kunde se ut över hela Köpenhamn. Gick sedan en sväng till hotellet där vi hann med att se kortegen med Daniel och Viktoria. Riktigt fina var de! Vi gick till Nyhavn och åt middag. För mig blev det ett glas rött och Rikard tog en öl. När vi var mätta och belåtna så gick vi till ett torg där de hade storbildsskärm och visade Danmarksmatchen. Kul att de vann, men jag hejjade tyvärr på Camerun. När matchen sedan var slut så gick vi tillbaka till hotellet. Jag kollade lite från bröllopet och Rikard somnade.

Idag började vi såklart med frukostbuffe. Sedan gick vi och tog en sigtsingbuss som tog oss ut i utkanten av staden. Vi kom även till Cristiania där vi gick av bussen. Gick in där och kollade lite. Jag måste dock erkänna att jag tyckte att det var lite obehagligt där inne. Jag hade inte väntat mig att det skulle vara riktigt så illa som det var. Dock är det kul att ha sett det, men jag hade nog inte återvänt. När vi åkt klart med bussen så gick vi på Nationalmuseumet. Där fanns en massa att titta på även om det inte är något jag tycker är jätteintressant. Men vi hade ganska kul ändå och nog kände vi oss allt lite kulturella. Vi började smått sedan att röra oss tillbaka till hotellet för att hämta väskan och ta oss hem. Fy vad det regnade när vi gick mot stationen. Var dyngsura när vi väl kom fram och skulle sätta oss på tåget.

Nu är vi då hemma igen och just nu är det fotboll på Tvn. Stefan är också här och vi har spelat lite Bubba med. Jag vinner såklart inte. Imorn börjar Rikard jobba så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Det enda jag måste är såklart att hämta min lilla Aska som jag saknat som alltid när jag är borta. Tror allt det blir en massa mys med henne. På eftermiddagen ska vi såklart kolla matchen mellan Schweiz oxh chile. För er som inte vet så är jag halv schweizare och hejjar såklart på dem. Extra kul är det även att min pappa (som är schweizare) är här så man kan se matchen med honom!

Får se om det kommer lite bilder från helgen ikväll, annars kommer det imorn. Ha det gott alla!!!

Tisdag

Igår kväll jobbade jag för första gången på länge! Var faktist riktigt skoj, även om jag var lite ringrosting. Konstigt nog sitter dock många PLU nummer nånstans i skallen! Annars hade jag en ganska lugn dag. Var hos Johan och kollade lite fotboll och så bara. Gick även dit efter jobbet och det blev ganska så sent.

Idag var jag och Rikard först ute en långpromenad med Aska. Sedan gjorde vi oss iordning och åkte in till stan. Jag handlade lite smått och Rikard klippte sig. Han bjöd mig även på lunch min fina sambo! När vi var påväg hem regnade och åskade det. För er som inte vet så är jag sjukt rädd för åskan, så jag hade en stund som inte var alltför rolig. Annars har vi inte gjort så mycket. Kollat lite vad man kan hitta på i Köpenhamn (dit vi ska i helgen) och spelat lite Mario Cart bara. Åt middag för en stund sedan innan Rikard åkte iväg på match. Jag ska åka dit och kolla tillsammans med Jessica sen=) Sen när den är slut blir det nog lite mer fotboll efetersom Brasilien spelar.. Det är ett av mina favoritlag=)

Kommer lite bilder från helgen här nedan!!


Rikard, Annie och Pajas (Rikard ser allt lite rädd ut)

Har börjat vänja sig!

Annie och Pajas myser

Jag och Pajas

Aska får födelsedagspresent av Husse

Askas födelsedagspresent från Anna och Maxi

Får födelsedagspresenten som var från Peter och Annie

Bra helg<3

Jaha, då var även denna helg över. I fredags kväll var vi hos Jessica och kollade på fotbollen! Trevligt var det allt! I lördags plockade vi upp Annie på stationen och åkte vidare mot Gärds för att kolla på tävlingar. Rikard var också med och så Aska såklart. När vi tyckte att vi sett nog så åkte vi vidare mot Marina och Pajas. De mådde fint bägge två och Rikard och Annie fick mysa lite. Tror inte att Rikard var så rädd för honom, men han tyckte nog att de andra var lite läbbiga när de sprang. Jag är väldigt imponerad av att Pajas är så social med folk han inte känner, han är ju trots allt bara drygt en månad. Men han stog och mös med oss alla tre och hade inga som helst problem om Marina gick iväg eller så. Mysigt värre. När vi kom hem igen gick jag och Aska ut på en långprommenad och sedan kom lite folk hit och vi kollade på fotbollen. Senare på kvällen så gick jag och Rikard med Johan hem och han bjöd på mat. Blev kasslerlåda och det var väldans smarrigt. Kollade klart på fotbollen och sen spelade vi lite Mario Cart!

Idag var det klubbtävling i Hässleholm. Rikard åkte med även idag vilket såklart är skoj. Tänk om han kunde få en "egen" hund att träna, det hade han nog gillat. Aska var supertaggad eftersom hon inte tränat på en vecka. Själva banan gick super förutom på ett ställe där jag var dålig att kalla, så det blev en snurr. Trots denna kom vi på en andraplats=) Jag valde en ny tävlingsbok som är mycket bättre än den jag hade!

Nu ikväll har Camilla varit här. Vi har spelat både Wii och Buzz och sen har Camilla även hjälpt mig med Photoshop. Så det är mitt nästa projekt, att lära mig det bättre. Vår testbild kommer här, fler bilder kan ni nog räkna med under morgondagen!!


Askas dag <3

Idag fyller min lilla Aska 3 år. Hon är inte så liten längre i och för sig. Dagen började med en långprommenad tillsammans med både Matte och Husse. Sedan blev det lite mer bakande eftersom det är kalas för vänner idag. Aska fick såklart slicka alla skålar. Nu har Rikard och Aska just kommit hem från en tur med inlines (Rikard fick det i present igår). Så nu blir det snart en dusch och så fixa lite. Vännerna kommer väl bort vid 13 tiden. Ska masa mig till gymmet sen i eftermiddag med.

Imron ska jag till Gärds och kolla på hästtävlingar. annie ska iallafall med och kanske även Rikard. Ska åka ut en sväng till marina och Pajas med! Återkommer kanske senare!

Vill iallafall önska er alla en riktigt trevlig helg!!



5,5 veckor

9 veckor

På agilityplanen, det bästa som finns=)

Rikards dag <3

Idag har det varit min Rikards dag. Började med att ge honom frukost på sängen samt ett litet paket. Paketet innehöll en minisemester i Köpenhamn nästa helg och jag tror att han blev nöjd med det!! Tror vi båda tycker att det ska bli mysigt att komma iväg bara vi två. Rikard har "tjatat" länge på att han vill åka någonstans så därför tog jag tillfället i akt när han inte önskade sig något annat. Var sedan på banken en sväng innan det var dags att baka till kalaset. Blev bullar och tårta och Rikard bakade hallongrottor! Riktigt team i köket. På eftermiddagen gick vi iväg till grabbarna där det vankades grillning. För min och Rikards del blev det ytterfile med pommes och kall sås. Väldigt gott. Passade även på att spela lite Bubba - tärningsspel!

Vid 6 tiden började kalasgästerna trilla in. Blev hela Rikards familh. Alltid så kul att träffa dem alla. Även Aska fick ett paket (hon fyller ju imorn). Hon fick såklart en himla massa godis med=)

Ölprovningen igår var mycket trevlig!! Kommer ett protokoll samt bilder i dagarna!


Hehe, min Rikard förra sommaren i Alanya



Vi två<3


Onsdag

Idag har det återigen varit lite tråkigt väder. Önskar verkligen att det kunde bli sol till imorn när min älskling fyller år. I morse var jag och Aska ute och gick tillsammans med Elin, mycket trevligt! Sedan stack vi till stallet och jag red ut tillsammans med Line. Fick rida på Filips tävlingshäst och han ver verkligen superhärlig. Regnade lite på oss men ingen större fara=) Är så himla mysigt att jag kommit igång med ridningen igen!

Var bara hemma en snabbisinnan jag och Alexia åkte ut till Pajas och Marina. Dom mådde bra och vi hade det mysigt. Passade även på att sätta på lille Pajas sin grimma och det gick bra när vi var två. Blir ju lite svårare nu när han inte hanteras varje dag, men det är ju bara att kämpa på. Han har iallafall växt en hel del bara sen jag såg honom sist!! Har inte gjort så mycket sen jag kom hem. Rikard och Jag spelade lite Mario Cart och sen lagade jag mat, soppa och pannkakor. Nu är Rikard iväg och tränar och jag kollar lite Tv och så. Sen när han kommer hem igen så ska vi ha lite ölprovning tillsammans med Johan och Henke. Spännande spännande=)

Imorn är det Rikards dag. Vi ska baka och så inför kalaset på kvällen och sen blir det bara mys. Måste dock på ett möte på banken på förmiddagen, men då hinner jag lite annat med!!


Marina och Pajas


Snygging


Nyfiken på kameran


Trött?!


Cooling med grimma

Fina Aska


Halsbandet jag gjorde igår (Ser lite konstigt ut på bilden, men det är finare i verkligheten)

Tisdag

Idag har varit en bra dag. Startade med en långpromenad tillsammans med Camilla och hundarna. Sedan blev det frukost och så innan det var dags att pallra sig iväg mot sjukgymnasten. Gick helt okey idag där, fick lite nya övningar. Dock tycker han nog att jag är lite loj, men hur kul är det lixom?! När jag kom hem igen så var Johan och Rikard här hemma och fixade till sin opponering. Jag störde nog dem lite, men hjälpte också till lite. Efter en stund blev det en tur in till stan tillsammans med alla grabbar. Jag köpte lite pärlor och så som jag tänkte göra halsband av. Vi köpte även öl, för jag, Rikard, Johan och Henke ska ha ölprovning imorn kväll. Trevligt trevligt!!

Väl hemma igen så började jag med ett halsband. Blev i gult och blått och faktiskt riktigt bra! Kanske kommer ut en bild senare! Har även hittat ett ställe där jag kan få tag på lite fler pärlor i lite roligare färger!!

Annars har kvällen varit lugn, jag och Rikard var bara ute och gick och så passade jag på att träna lite lydnad. Det är så bra att ha med Rikard för han ser annat än vad jag ser när jag går med Aska. Tror faktist att han var lite imponerad av vissa av momenten. En liten sammanfattning av hur det gick kommer här:

Fritt följ- fungerar bra, men hon har en tendens att bli lite taggad vilket gör att hon hamnar i en position längre fram än optimalt. Svängarna blir iallafall bättre och bättre.
Läggande under gång- fungerar riktigt bra nu!
Rutan- bättre och bättre.Visade två gånger av 4 men hon söker sig in i den nu iaf=)
Inkallning med ställande- samma problem som tidigare, hon har svårt att få stopp på sig, men hon utför momentet.
Apportering- lite långsamt på tillbakavägen men annars bra.
Fjärrdirrigeringen- efter lite korrigering (hon kröp) så funkade det fint.

Allt som allt är jag iallafall väldigt nöjd med passet.

Regnig dag...

I morse när jag och Aska var ute så var det riktigt skönt väder. Sen när jag var påväg mot stallet så började regnet falla ner, men vad gjorde väl det, jag skulle ju rida<3 Red ut tillsammans med line och Filip och jag fick rida på Lines tävlingshäst. riktigt mysigt var det att bara få komma ut och galoppera! Märkte knappt av alls att det regnade!!! Blev dock lite kallt sen när jag åkte till veterinären med Aska eftersom jag fortfarande var blöt. Men jag hade ändå ett leende på läpparna. Besöket hos veterinären gick fint och han gillade Aska. Hon uppför sig så himla bra när man är där vilket är skönt!!

När jag kom hem bakade jag bröd och fixade lite hemma. Efter middagen var jag ute och gick med Alexia! Trevligt trevligt, kommer ju inte få se henne på hela sommaren sen. Nu på kvällskvisten har jag fixat med Rikards present, men vad det är får ni hålla ut efter. Kan ju inte skriva det här eftersom han är en av mina läsare=) Allt jag kan säga är att han nog kommer att bli nöjd! Tror inte han kan gissa sig till det iaf;P

Kanske skulle skriva lite om gårdagen med. Jag fick sova ut och Rikard var ute med Aska. Sen när jag vaknade så var Rikard iväg och köpte frukost till oss! En mysig frukost blev det innan vi gick iväg med Aska och badade! Gick sedan iväg mot Rikards mamma som hade födelsedagskalas. Riktigt trevligt, först mat där hemma innan vi gick iväg och fikade. Hittade ett ställe där Aska kunde bada så hon var allt nöjd!! Sen gick vi tillbaka mot Iréne där vi spelade lite spel och så innan vi fick skjuts hem. Väl hemma kollade vi på Smala Sussie. Det var inte den bästa filmen tyckte jag faktist.

Imorn blir det gym, sjukgymnast och sen kanske en tur till Pajas och Marina!!

Bilder från igår när det var lite finare väder=)

Nybadad, nöjd hund


Bästa <3


Kan inte fatta...

Vilken dag det har varit idag! Åkte hemifrån vid 20 i 7 för att hämta Linda och sedan åka vidare mot Råådalen. Jag hade ju inget i början så gick mest bara och glassade och gladdes åt alla klubbkompisars fina resultat.. Bland annat fick min resekompis Linda 2 pinnar och de är nu uppflyttade till ho 2!! Så himla skoj, de har verkligen utvecklats på kort tid. Jag började sedan med agilityloppet och det kändes bra. Vi nollade och blev 4a och fick pinne. I första hopploppet var vi också nolla, men lite för dålig tid (lite stora svängar) så där blev det ingen pinne. Men jag är annars nöjd med det loppet också. I sista loppet var det en riktigt knixig bana med flera svårigheter. Jag var helt slut redan innan, men när vi väl körde så kändes det såå himla bra. Aska svarar så fint på mig nu och jag kämpar verkligen på!! Det resulterade i ett nollat lopp och en andraplats och pinne. Snacka om att man är nöjdare än nöjdast nu!!!

Blev en väldigt lång dag i solen och jag är ganska bränd nu. Så nu blir det en film, Sommaren med Göran, innan jag slocknar. Rikard är iväg även ikväll så jag och Aska är ensamna. Dock hade vinog ändå inte varit så roligt sällskap eftersom båda är ganska trötta!!

Soool!!!

Återigen en solig dag, vilket gör att humöret är på topp. I morse var jag och Rikard ute och gick med Aska. Gick även ner och badade en sväng. Sedan stack Rikard till gymmet och jag åkte in till stan. Köpte två linne, en klänning och äntligen en bikini! Det blev även en silverpenna som jag ska ha till albumet. När jag var klar i stan var rikard och Aska redan hos Johan och Stefan, så jag stack dit. Lapade sol i några timmar och umgicks! Sen kom vi helt plötslit på att vi skulle grilla och så blev det. Kyckling med klyftpotatis blev resultatet.

Direkt efter maten gick vi hem så att Aska skulle få vila lite eftersom vi skulle till kursen. Aska var taggad även om hon haft varmt hela dagen. Körde två kombinationer och det gick bra. Dock hakade både jag och Aska upp oss lite så vi fick pausa, men det gick tillslut. Passade även på att träna lite på lydnadshoppet och det gick bra.

Nu är jag själv hemma för Rikard är iväg. Tror det blir en ganska tidig kväll för mig idag, det tär lite på en att vara ute en hel dag!! Men jag klagar absolut inte, hellre vara vaken när solen skiner!!!


Gold!!!

Vilken härlig dag det har varit! Först var jag ute och gick tillsammans med Camilla och hundarna. vi gick en sväng ner till badet så hundarna fick svalka sig. Sen när jag kom hem igen blev det en snabb frukost och sedan stack jag till gymmet. 30 minuter på Crosstrainern blev resultatet. Kändes riktigt gott och fick inte alls ont i knät vilket gladde mig. blen en snabb dusch därefter och sedan stack jag, Rikard och Aska bort till några vänner. Spelade först kubb och sedan lite andra spel i solen. Hur härligt som helst. Tror dock att jag brännt mina axlar igen, men vad gör man inte för lite sol!!

Rikard och jag har även varit och storhandlat. Knappt nåt folk alls i affären vilket var väldigt skönt. Köpte ett album som jag ska göra iordning med massa kort på Aska, massor av mat och sen det som kopplas till rubriken, vars en Magnum Gold. Jag har ju ingen ätardag idag, men glass när det är så fint väder kan knappast räknas;P

Jag och Aska har just kommit hem efter att ha varit och tränat lite lydnad. Gick jättebra idag och rutan blir bättre iallafall. Jag vill verkligen ut och tävla tvåan så nu är det bara träning som gäller. Rikard är iväg på träning, så de blir nog bara lugnt för mig och Aska här hemma. Var tänkt att jag skulle baka bröd (var extra på Kvantum för jag glömt filmjölk) men upptäckte nyss att det inte fanns någon sirap hemma:(


MAGNUM GOLD

"NYHET! Vaniljglass med virvlar av utsökt kolasås med havssalt, doppad i krispig mjölkchoklad med ett gyllene överdrag." (gb.se)

Bild lånad från gb.se

1 juni

Igår hade vi kursavslutning och det gick fint. Verkar som att alla deltagare var väldigt nöjda vilket är extra kul. Tränade en del lydnad med Aska och kändes riktigt bra. Blev kvar länge på klubben men det gör ju inte något när man ändå är ledig.

Idag har Anna och Maxi varit här och vi var ute på en lång runda. Synd att dom inte bor närmare så att man kan göra det oftare. Hundarna fick bada och det gillar dom verkligen, särskillt Aska som simmar omkring=) Maxi står mest och väntar tills hon kommer upp så att han kan sno hennes pinne. Har även hunnit med att vara hos sjukgymnasten och det gick bättre än sist. Han tycker att det blivit bättre men att det är långt kvar tills vi är klara, så det är bara kämpa på. Har iallafall fått tillåtelse att köra lite Crosstrainer så jag kan träna upp konditionen (innan jag kan börja springa igen). Så det blir nog en tur till gymmet imorn!

Nu snart ska vi iväg till Stefan som bjuder på smörgåstårta!! Mums!


Askas första lydnadstävling förra året<3
Läggande under gång!!

RSS 2.0