Update...

... från senaste dagarna kommer nu! Lillejulafton spenderades hemma hos Rikards pappa med familj och vi hade trevligt som alltid. På dagen var vi även förbi hans farmor och farfar på lite fika. Tog bussen in till stan och Aska var duktig som vanligt med det. På julafton var jag först i stallet där Annika och jag red ut en sväng. Var massa snö och hästarna fick vekligen jobba. Riktigt mysigt var det iallafall att få rida ut på julaftonsmorgonen igen! Vid 1-tiden bar det sedan av mot Everöd och Rikards mormor. Blev en massa mat och kalle och sedan såklart även klapputdelning. Fick en massa klappar detta år så jag måtte varit snäll. Bla fick jag: Symaskin, batteriuppvärmda vantar, pysselsaker, spasaker, sy-tillbehör, boots till Tippy, Skivor (Jay och idolalbumet), TV-spel (New Super Mario Bros och Super Mario Galaxy 2), film, pengar och en oljespruta (sån på reklamen som man sprutar på sallad som går på reklam). Kan säkert ha glömt något men det var iallafall det mesta.

Juldagen hade vi först en lång sovmorgon innan jag åkte till stallet och red. Helt vilda hästar var det så det blev en massa galopp och det var verkligen mysigt. Kvällen penderades hemma hos min syster med familj och det var verkligen trevligt. Blev en massa mys med tjejerna som för övrigt bara blir större och större! I söndags hade vi en mysdag jag och Rikard. Var först inne i stan en sväng och köpte skor, som jag ska ha att jobba i, sedan åkte vi ut till lite andra affärer och tog även stallet påvägen hem. Väl hemma igen så startade vi ett litet projekt vi tänkt göra och sedan blev det massa slapp vi hade det hur bra som helst.

Igår var Jag och Janina på äventyr. Vi körde ner till Malmö där vi först var på Hööks. Jag fick ju pengar i julkapp och hade som plan att köpa en ny säkerhetsväst och så blev det. hittade en jättebra för ett bra pris. Vill ju ha väst när jag rider nu eftersom Tippy är så ung och orutinerad samt för att skydda sig det lilla jag kan. Vi körde även inom ikea och köpte lite till projektet och sedan vidare mot stallet där det blev ytterligare en härlig tur. När jag kom hem så fik jag minst sagt en glad överraskning. Hade fått en lönespec med hela min semesterersättning för året. Kom verkligen lägligt vill jag lova!

Idag har red jag och janina till ridhuset för första gången. Gick jättebra men vi hittade en lite sämre väg dit så hästarna fick verkligen kämpa. Vägen tillbaka blev dock mycket bättre så där fortsätter vi allt att rida! Väl hemma igen så bar det iväg för storhandling för mig och Rikard. Blev en massa handlat så nu är kylen full igen!! Sen vi kom hem så har vi spelat lite TV-spel och ätit och så. Nu börjar snart OS krönikan och den ska vi såklart kolla på!

Bilder från dessa dagar kommer eventuellt under morgondagen. Jag har nämligen glömt kameran hos min syster, men jag hoppas på att få den imorn igen!

Dan före dan före dopparedan...

...och här har det varit full rulle hela dagen vill jag lova! Började med en kall men härlig promenad tillsammans med Camilla. Sedan blev det stallet. fixade tre hästar med mockning mat osv. Sedan gav jag och janina oss ut barbacka på våra hästar och det gick jättebra! Tippy verkade så himla nöjd!!! Påväg hem från stallet så köpte jag julklapp till Tamara och Janina samt julklappar till morgondagens julklappsspel. Väl hemma igen kokade jag en sats knäck oxh griljerade mitt livs första julskinka. Den blev faktist riktigt god så det måste göras om! Nu på kvällen har vi klätt vår fina gran och satt upp lite tomtar och så här hemma! Riktigt mysigt är det nu! Blir TV mys och fika ikväll!!

Igår åkte jag och Rikard in till stan för att kolla på Minnah och Jay från Idol. Även Sassa var där och alla var jätteduktiga. Var ju sjukt kallt så imponerande att dom stod och uppträdde! Passade även på att köpa lite kläder att ha på mig på julafton! Resultatet får ni säkert se förr eller senare!! Kommer såklart även bilder på vårt julfina hem!

Imorn får Tippy vila så jag ska dit på morgonen och fixa allting! På eftermiddagen ska vi till rikards farmor och farfar innan vi styr vidare mot Hässleholm och firar lilla juöafton hos Rikards pappa med familj!

Hoppas ni alla får en bra jul! Inte helt säker på att jag skriver något imorn men återkommer annars efter julen!


Förra julafton, jag, Rikard, Aska och Trassel


21 december...

... och bara tre dagar jvar till julafton. Igår skickade vi in den slutgiltiga versionen av uppsatsen till urkund. Hoppa allt går bra där, men det tror jag säkert! Så nu har jag alltså börjat mitt sista jullov. Börjar jobba den 10e januari, så nu ör det ledigt tid som väntar. Känns riktigt skönt att ha allt fixat med jobb och så nu. Igår var vi inne i stan och fixade de flesta julklapparna. Jag har en kvar till Rikard men jag vet vad jag ska köpa så det fixar jag snabt idag eller imorn! Annars blir det ganska lugna dagar. Idag var jag och Aska först ute på en lång och härlig promenad. Sedan blev det frukost och julklappsinslagning. Nu sitter vi och slappar lite samtidigt som det tvättas. Härligt att ha det gjort nu när julen närmar sig. Städningen gjorde vi i söndags så det är rent och fint här hemma med=)

Tippy mår hur bra som helst. I söndags var vi ute en lång tur och det blev massa galopp i snön. Snacka om att hästarna var glada. igår var Tippy mer vild än tam och bjöd på ett klassiskt luftsprång rätt upp i luften. Busiga lilla häst, men det är tur att hon är snäll ändå och inte vill ha av en! Blev lite lydnadsövningar för oss på rundan och det behövde verkligen båda hästarna! Så himla bra vinter vi haft så att vi kunnat hålla igång hästarna hela tiden. Blir ridning senare idag också, hoppas bara att det inte blir kallare än nu till dess=)

Näe, nu ska jag fortsätta pysslandet här hemma innan jag ska åka till stallet. Ha det gott alla!!!


Dagens bild på snödjuret Aska från förra vintern!

Nu är det inte långt kvar...

... till julafton! Ska bli hur mysigt som helst med jul igen. Var många år sedan jag var ute och red på julaftonsmorgonen men nu i år är det dags igen. Ser ju även ut att bli en vit jul och det kan ju inte bli bättre!

Idag har vi pulat lite till med uppsatsen och nu känner vi oss ganska så klara. Vi ska ägna morgondagen på varsitt håll och läsa igenom och kolla över allt. Sen får vi se om vi träffas en sväng på fredag men sen ska vi vara klara. Blev bara en halvdag idag och det känns som vi faktist är klara i god tid vilket jag aldrig trodde. Hann vara hemma en stund innan jag åkte till stallet och det var skönt. Annika tömkörde Tippy idag och det gick jättebra. Nu förstår hon verkligen vad det är hon ska gör och jag tror verkligen att tömkörningen kan hjälpa henne till att bli starkare. Är ju jättekul att Annika verkar tycka det är kul med för jag är ingen hejjare på det där. Min förhoppning är att Annika ska kunna göra det en gång i veckan eller iallafall varannan vecka!

Nu ikväll är Rikard iväg och kollar på en fotbollsturnering, Alliansen, som han själv spelar i senare i veckan. Så jag och Aska har fixat lite här hemma och sen klippte jag klor och borstade henne. Hon är riktigt dryg nu när man klipper. Hon gör inget dumt i och för sig men hon rycker i benet HELA tiden så det är lite svårt att klippa. Jag är så rädd att klippa henne i pulpan ju!

Näe, nu blir det lite mer TV innan jag ska nanna kudden!

Dagens bild är från förra sommaren när jag och Rikard var vid en sjö här i närheten och grillade

Tisdag...

... och idag väntar den sista provopponeringen för uppsatsen innan den ska in nästa tisdag. Vi känner oss ganska så klara, men räknar även med att vi kommer få en hel del ändringar att fixa efter idag. Den uppsatsen vi har läst är inte alls skriven på samma sätt som vår och det verkar även som handledarna inte ser samma saker. Jaja, vi har iallafall en hel del att säga som vi hoppas hjälper de vidare. Vi sitter sen efter opponeringen idag och hoppas vi får en del skrivet då! Vår plan är ju att skicka in den redan på fredag eftersom Louise börjar jobba sen direkt. Ska bli skönt att få en helg där man slipper känna stressen på den där uppsatsen.

Tror faktist att Tippy ska få vila idag, för nu har hon gått ganska många dagar igen. Det går dock ingen nöd på henne om hon går, men ibland kan det vara skönt för henne att vila med. Vi rider ju inte direkt hårt just nu så hon tycker nog bara det är skönt att komma ut! Vi får som sagt se om hon får vila idag, men mycket lutar åt det.

Nästa vecka kommer det bli storstädning här hemma. Måste verkligen få det gjort innan jag börjar jobba för då kommer man inte ha tid för det. Skönt också att få det gjort innan julen. Vi pyntar nog granen sen på onsdag för på tosdag ska vi till Rikards pappas familj och fira lillejulafton där. Julafton kommer att tillbringar hos Rikards mormor. Får se om jag sen firar juldagen hos Annika, beror på om de har planer med massa folk då, för då blir det nog inte så.

På lördag väntar bad tillsammans med Tindra och Felicia. Kommer nog bli riktigt mysigt tror jag!!

Näe, nu ska jag sätta fart här hemma, så jag kommer iväg i tid! Ha det gott alla!


Dagens bild, Withsunday Islands, Australien

Lördag...

... och jag har redan hunnit med massor denna dag trots att inte klockan är 2 ännu. Började morgonen med att gå en promenad till Aska innan jag åkte till stallet. Väl där så red vi ut en lång tur, riktigt härligt! Tippy var som vanligt pigg men snäll. När vi kom tillbaka från ridturen så var det äntligen dags för Tippy att få hagkompisar. Gick jättebra att släppa ihop hästarna och de fann varandra direkt. När vi kom ut en halvtimme senare så stod alla tre tjejer och åt hö ur samma hög, så inga problem där inte. Känns skönt att hon äntligen får busa av sig lite i hagen. Hästarna spang såklart och visade upp sig en hel del och Tippy är så himla fin=) Finns verkligen potetial för henne.

Väl hemma från stallet så bakade jag sconer och fixade lite av en brunch. Jag åt inget innan jag åkte till stallet och då är man ganska hungrig vid 12 kan jag lova. Har även hunnit duscha och kolla lite skidor och snart kommer Stefan och Johan och spelar mariocart!! Idag SKA jag vara bättre än på sista tiden=)

Vet inte vad kvällen erbjuder än, men det återstår att se! Igår kollade jag såklart på IDOL och blev sååå glad att Jay vann. Tyckte om Minnah också men Jay var favorit från dag 1. Är ju massa skriverier om de två om att de skulle vara ett par. Riktigt kul om det varit så, de passar ihop tycker jag=)

Dagens bilder från när vi släppte ihop hästarna tidigare idag:


Kollar in grannarna

Tippy närmast, Queen bakom

Tippy<3

Tippy och Queen

Tippy igen

Ska försöka ta lite finare bilder en dag, men det får bli när det är sol så att skärpan blir lite bättre!

Lill-lördag

Jaha, då var det mitten på ännu en ny vecka. Tiden går verkligen fort. DAgens uppsatsarbete har hör och häpna gått bra! Dock är vi lite osäkra på vårt resultat och analys, om vi gått tillräckligt djupt. Men det får vi se på tisdagens provopponering. Annars har vi gjort mycket, har lite i diskussionen kvar och sedan är det lite småfix. Allt som är i texten ska vara rättat nu, vilket känns bra. Vi slutade lite tidigare idag och det tror jag att båda behövde. Man blir faktist ganska trött av att sitta och skriva. Åkte direkt till stallet när jag kom hem. Annika tömkörde Tippy för första gången och det gick jättebra. Tror att de båda tyckte att det var kul, så hoppas att Annika vill fortsätta tömköra henne! Var hemma igen vid 4 tiden och det var verkligen skönt att få en kväll hemma.

Väl hemma så somnade jag på soffan en stund. Sov jöättedåligt i natt med massa konstiga drömmar och vaknade med nacksäspärr. Tror att jag har för mycket tankar i skallen som inte hinner komma ut innan jag går och lägger mig. Imorn hoppas jag iallafall att jag får ett glädjande besked. Jag har ju blivit erbjuden ett jobb, men har inte tackat ja till det än eftersom jag väntar besked från ett annat jobb. Det beskedet skall komma imorn och så som det lät så verkade det positivt. Det enda som kan stoppa det är LAS listan. Så hoppas ni håller tummarna för mig=)

Ikväll har vi även hunnit med att städa här hemma. Nu är det verkligen superfint! Hör och häpna så är även pepparkakshuset ihopsatt och dekorerat nu, och jag har inte gjort ett dugg!! Bilder kommer nog till helgen när det förhoppningsvis finns mer tid!!

Här kommer iallafall lite nya bilder från sista tiden

Snöpråmenad med Anna och Maxi=)








Aska och Kerstin


Pepparkakor


Kolatillverkning


Sötnos <3

Ensamkväll...

... har jag och Aska eftersom Rikard är iväg på stand up i Malmö. Det är inte riktigt min grej, så jag valde att inte följa med. Istället har jag varit i stallet och ridit och sedan har det blivit lugnt här hemma. Har fixat lite pepparkakshjärtan som jag hänt upp i fönsten. Huset är ännu inte ihopsatt och jag vet inte när det ska ske. Det var ju Rikard uppgoft att bara det, men det blev ändå jag som gjorde det. Dock tänker jag inte sätta ihop huset, så vi får väl se om det blir något hus.

Annars har dagen bestått av uppsatsskrivande. Det går framåt även om det just nu är riktigt segt. Vill bara att den ska vara färdig nu, men två veckor till biter vi ihop! Känner att personer i min omgivning, då särskilt Rikard, får stå ut med väldigt mycket nu under skrivandet. Man är väldigt lättretlig och stressad vilket kan göra att man blir grinig över småsaker. Då räcker det bara att någon säger att han/hon ska göra något och sen inte gör det för att jag ska gå i taket. Men detta blir nog bra sen när jag är klar med skrivandet. Blev två fikastunder idag med och dessa vär mer än välbehövliga. Var i stallet i morse också eftersom Tippy fick nya skor, så jag blev lite sen till skolan. Dock har jag världens bästa skrivkompis som förstod mig! Nu har iallafall hästen fått nya skor och snösulor så vi förhoppningsvis slipper styltor.

Näe, nu ska jag lägga mig och läsa lite innan det blir att nanna kudden. Hoppas ni alla mår bra!!


Jag och Aska sommaren -08

Lördagskväll...

... och dagen har varit fullspäckad. Först var jag i stallet och red ut en mysig runda tillsammans med Janina. Verkligen mysigt var det eftersom solen sken och det var MASSA snö. Hästarna var supernöjda och busiga. Direkt efter stallet blev det hem och duscha för att sedan sätta igång med lite julbak. Började med pepparkakor från min egengjorda pepparkaksdeg. Funkade riktigt bra med det receptet jag hittat. Blev även delar till ett hus som Rikard ritade, men det är inte ihopsatt ännu. När pepparkakorna var klara så blev det en sats med saffransbullar. Jag har varit lite trött på att göra lussekatter eftersom det alltid blir massa över efter julen och sen ligger de bara där. Så denna julen blir den saffransbullar med mandelmassa. Har inte smakat än, men de ser goda ut! Tror det blir lite glögg och bakverk i kväll. Kerstin kom hit för en stund sen, vi ska vara hundvakt idag! Har varit full rulle sen hon kom. För er som inte vet så är Kerstin en Fransk bulldog valp. Aska älskar verkligen valpar och hon är så himla snäll med dom. Först kollar hon alltd av att de inte är rädda och sedan får de göra som de vill nästan! Gulligt värre. Blir såklart att kolla Så mycket bättre sen men först vankas det middag. Ivkäll blir det Schnitzel gordon bleu (ost och skinkfylld) och klyftpotatis samt sås och sallad. Mumsfillibabba!!!

Imorn ska jag och Camilla eventuellt göra lite julgodis. Man får passa på nu när man är ledig. Var för övrigt på en ny anställningsintervju i fredags. Kändes riktigt bra och jag hoppas att jag får det! Var en fast tjänst på 75% med möjlighet att gå upp i tid! Hoppas helst på att tjänsten ökas till 100 %, det hade verkligen varit optimalt.

Blir ett ryck med uppsatsen nästa vecka. I fredags satt vi var för sig eftersom Louise var nästintill insnöad och inte kunde ge sig ut på vägarna. Vi fixade lite av varje hemma istället. Så på måndag hoppa vi på bra väder och sedan blir det en heldag med uppsatsen.

Igår var Anna och Maxi här och vi var ute på en lång och härlig promenad tillsammans. Aksa gillar verkligen sin bror och vi gillar såklart Anna också:P

Näe, dags att fixa det sista med maten nu!!

Hoppas ni alla har en bra kväll. Eventuellt uppdaterar jag med bilder sen, för där finns en hel del nya nu:)

Framsteg...

... känns det som vi nått med uppsatsen nu! Hade handledning idag och det verkar som vi ligger bra till. Imorn blir det ett ryck igen med att försöka göra resultatet klart samt påbörja diskussionen. Känns som vi verkligen kan se ett slut med den nu och det är så himla skönt. När vi sedan skulle opponera på de andras uppsats (de som har samma handledare) så blir de skit arga för allt som vi sa och gick direkt i försvar. Vi var ändå snälla och gav konstruktiv kritik och tips på hur de skulle göra, men det var inget som passade. Tråkigt att det ska vara så på en Högskola, att folk inte kan ta konstruktiv kritik.

Nu i kväll fick Tippy byta box och nu står hon i stora stallet, med de stora hästarna!!! Verkar som att hon trivdes direkt och det är ju alltid skönt. Till helgen ska vi släppa ihop Tippy, Tamara och Queen i hagen och jag hoppas verkligen att det går bra. Jag är inget jättefan av att släppa ihop hästar, men Tippy vill ju ha kompisar ju! Som sagt, hoppas verkligen att alla är snälla så att vi inte behöver avstyra bråk och så. Idag var vi ute och red igen och det var jättemysigt. Tippy var superfin till en början men sedan blev hon helt plötsligt syu och brallade. Som tur är så satt jag stadigt och jag sa till henne att det inte riktigt är okey att bara flyga i luften. Mot slutet var hon jättefin igen, duktiga häst. Igår longerade jag henne och då var hon mer i luften än på marken. Hon var superpigg och så fort jag fattade galopp så gjorde hon glädjesprång efter glädjesprång.

Nu ikväll är Rikard och tränar igen så jag och Aska är ensama hemma. Kollar såklart Efterlyst nu och sedan blir det nog en tidig kväll. Måste ju vara laddad inför morgondagens uppsatsskrivande.

Dagens bild är på en väldigt liten och tanig Aska ca 6 månader


RSS 2.0