Jobb...

... är vad som väntar mig denna helg. Stängde igår och jobbar 11-20.15 både idag och imorgon. Är min sista helg för sommaren så jag gnäller inte=) Rikard ska tvätta idag (han är sååå snäll som nästintill alltid gör detta) och sen blir det nog mys för honom. Igår när jag kom hem hade jag en överraskning som väntade! Rikard hade gjort Björnbärspaj med vaniljsås till oss<3 Så vi mumsade i oss det och sen kollade vi lite TV! Är synd när man jobbar så länge att man knappt hinner umgås eftersom man är ganska trött när man kommer hem!! Ikväll ska vi dock hinna med lite Mys=) får se om jag hyr en film med=)

Igår åkte Morgan hem igen så nu får Aska all våran tid igen och det uppskattar hon nog! Tror dock att hon gillat att ha honom här för de har busat en massa. Tränade lite lydnad igår. Rutan gick faktist ganska bra faktist. Inkallningen med ställande var Aska lite övertaggad så hon tog lite tid på sig att stanna, men vi tränar vidare! GJorde en dold platsläggning i ca 4 min och det gick SUPER!!

Ska nog faktist bege mig ut på ett pass nu innan jag börjar!! Ha en trevlig helg alla!!


Hårdträning...

... ligger jag och Aska i nu inför nästa veckas lydnadstävling! I tisdags tränade vi ett pass i stallet och det gick bra om man bortser från "rutan" som hon inte förstod alls då. Igår var vi i Hässleholm och tränade tillsammans med Anna och Anne. Aska var superduktig! Sista gången vi gjorde rutan gjorde hon den GALANT!!! Nu sista veckan kommer fokus att ligga just på rutan och inkallningen med ställande. Vill få henne att stanna snabbare! Tack Anna och Anne för en trevlig kväll! Riktigt kul att ha någon att träna med. Efter träningen åkte vi inom Rikards pappa en sväng och hälsade på!

Jag har anmält mig och Aska till en lydnadskurs till hösten. Hoppas bara att den blir av och att vi kommer med!!

Även Pajas har vi börjat träna med. Han ska ju visas på fölvisningen så vi måste träna att springa med honom så att han visar bra trav! Det går faktist bra och det känns som vi har ett bra samarbete. Ska dit om en stund och träna lite. Får se om det kanske blir lite bilder idag med! Tänkte även träna en sväng med Aska när jag ändå är där! Börjar jobba kl 15 så har gott om tid på mig!

Aska har fällt sedan utställningen så nu är hon inte världens snyggaste! Jag passade på att köpa en FURminator som sas vara bra att kamma med och jag kan inte annat än att hålla med! Absolut värda pengarna måste jag säga!!!



Titta helt perfekt!!!!


Min fina tjej (Bild tagen av Anne)


Bild från Anne


<3


Maxi och Aska

Stranden...

... det är var jag har tillbringat min dag idag. Vaknade av att dte var sol ute och kände att nu äntligen skulle det bli denna sommarens första stranddag för mig. Ringde till Rikards mamma som ville med och sedan bar det av mör oss och hundarna. Hundarna ja, vi är just nu hundvakt åt Johannas sambos hund Morgan. Han kom igår och ska stanna tills på lördag nåon gång. Vi hade en supermysig dag och hundarna verkade njuta till fullo. Dom var dock ganska trötta när vi kom hem, då särskillr Morgan. Väl hemma var det bara dags för att laga mat för att sedan köra mot Hässleholm. Skulle på styrelsemöte så jag passade på att träna lite med Aska. Blev ett lydnadspass som gick super. Nu är det hårdträning på "Rutan" så att den blir mer stabil och sedan kan vi nog känna oss klara för tävlingen nästa fredag!!

Helgen har bestått av jobb för mig.  I fredags hade vi mys här hemma med grillat och sen film. Jobbade sen hela lördagen och söndagen till 17. På kvällen var vi och åt på den grekiska restaurangen här nära och det var smarrigt som vanligt!! Sen blev det mest bara att umgås som vi inte hunnit så mycket denna helg. Nästa helg blir det tyvärr likadant, men sedan jobbar jag inte fler helger. Ska allt fixa en överraskning till min fina sambo sen eftersom han är så gooo när jag jobbar helg=)

Imorn väntas jobb igen och sedan på kvällen ska jag och Annika sätta igång med träningen med Pajas. Måste ju träna nu så vi kan visa honom snyggt på fölvisningen. Skönt nu när dom är "tillbaka" i stallet. Lättare att träna och så då ju!!


Inte den mest aktive...

... bloggaren är jag nu. Har ju fullt upp på jobbet och sen med allt annat runt omkring. Så här får komma en update om vad som hänt sedan sist!

I lördags var det utställning i Tollarp. Vädret var helt okey och det blev en bra dag. Anne som skulle visa Aska tyckte efter några försök av både henne och mig att jag ändå skulle visa henne eftersom hon passade med Anne. Oj, oj tänkte jag som aldrig gjort något sånt förr. Hade verkligen stort stöd av Anne, så det kändes bra ändå! Ja såklart var Rikard och Anna med ett stort stöd. Domaren verkade dock väldigt hård mot just Tervarna och detta resulterade i en 2a för Aska. Den hunden hon ställdes mot fick en 3a så han dömde inte ner färgen. Konstigt i det hela var att omdömet lät väldigt positivt. Men det är ju bara att gå vidare, så är det ju med bedömningssporter. Nu får det såklart bli en ny utställning så att vi får bort den där 2an.

En av Annes uppfödningar kom också till utställningen för att göra exteriörbedömningen till korningen. Han hade redan klarat mentaldelen och blev såklart godkänd på exteriören! Så nu har han titeln KORAD! Grattis till Kennet och Ritchie!! I samråd med Anne kom vi även fram till att Aska ska koras nu i höst. Hoppas att hon är tillräckligt stabil för det!!! Smarta Anna kom ju på att vi kanske skulle göra exteriörbedömningen på Aska när vi ändå var där, och så blev det! Även Aska fick väldigt fina resultat och jag är såklart jätteglad för det!!! På kvällen var vi hos Anna och sedan blev det en tur till Kristianstadsdagarna!! Väldigt trevligt hade, tack vännen!!!

På söndagen blev det bara en slappedag här hemma innan jag åkte till stallet. På kvällen var vi hos Iréne och grillade vilket var mycket trevligt!! Aska lekte massor med Morrgan och nu har de verkligen börjat gilla varandra. Helt tokiga vovvar!!

Jobbade mån och tisdag och igår var jag, Iréne och Rikards mormor på Kiviks marknad. Aska var såklart med och vi mötte upp Johanna, Markus och Morrgan där. Jag har ju aldrig varit där så det var kul att äntligen prova på det!!! Vi fikade och så där. Köpte en väska och lite annat smått.. På kvällen var vi i Kristianstad på en agilitytävling. Nu vet jag verkligen varför jag måste träna med Aska innan tävlingar. Hon var helt vild. Vi hare iallafall riktigt skoj och tog det inte så seriöst!! Måste få bara vara ibland med. Tränade lite lydnad sen efter och där var hon riktigt taggad. Eftersom vi ska debutera i Lkl 2 om 2 veckor så är det hårdträning som gäller nu!! Rutan SKA sitta innan dess! Har ju fortfarande inte kommit igång helt med agilityn så det blir nog bra att köra hårt på lydnaden. Måste dock träna någon gång innan vi ska tävla agility igen (samma helg som lydnaden)!!

Nu ikväll har jag lagat en riktigt god ost och skinkpaj (hyllar mig själv, ja) och sedna har vi kollat på en film. "Love happens" blev det idag och den var helt okey!! Nu sitter vi och kollar lite friidrott medan jag bloggar! Blir inte alltför sen kväll för oss som går upp i ottan!!!


10 poäng...

... fick min Rikard på dagens mat. Kom hem från jobbet vid kvart över 7 och då stod han och Aska ute och grillade! Bara för mig att gå upp och byta om och sedan var maten serverad. Det blev grillad flintastek med ungsrostar färskpotatos med vitlök samt sallad. Var verkligen SUUUUUPER gott!! min sambo är verkligen den bästa som finns!

Nu blir det att mysa och adda inför morgondagen. Peggy (min uppfödare) kan tyvärr inte visa Aska, men hon har hittat en ersättare som jag tror kommer bli super. Hon visar sig nämligen bättre med andra (det är iaf vad vi tror) än med mig. Så kan jag istället stå utanför så hon kan titta på mig=)

Vill passa på att önska er alla en trevlig helg <3


Min grillmästare <3 (dock inte från ikväll)

Jobb, jobb, jobb...

... känns som det enda man gör nu. Eller egentligen inte, bara det att jag har så konstiga pass. Nu jobbar jag dock bara imorn och sedan är jag ledig 2 dagar innan 2 mördarveckor väntar. jobbar 6 dagar nästa vecka och lika många veckan efter.. Dessa innefattar även 2 HELA helger fre-sön, men dessa är också de sista helgerna denna sommaren vad det ser ut nu. Så det är ju bara att kämpa sig igenom! Tråkigaste är att jag inte hinner se rikard så mycket då eftersom han jobbar mån-fre men vi får njuta av tiden vi inte jobbar!! Har ju någon vecka ledig i augusti med!

På lördag ska vi till Tollarp på utställning. Aska ska ställas för första gången i öppenklass s att hon får någon merit inför när hon ska ha valparna! Ska bli riktigt skoj. Rikard ska också följa med, så där har vi allt en dag tillsammans, ja hela söndagen med såklart. På lördag kväll ska vi fira Anna som fyller år! Blir nog en tripp till Kristianstadsdagarna som avslutning på kvällen! Trevligt trevligt.

Har även ridit en hel del dessa dagar då främst en fyraåring och en annan som varit "dum" hos köparen varpå den kommit tillbaka. Fyraåringen är riktigt rolig att rida om man bortser från gårdagens lilla incident där han körde ner huvudet mellan menen och bockade gärnet över ett fält. Som tur var satt jag kvar men jag kan lova att det inte var långt borta att jag hälsade på i gräset. Den andra hästen gillar jag verkligen. Hon är ett typiskt sto som det nog gäller att bli vän med, och det känns som jag är på god väg till det. Skoj!!

Ne, nu ska jag och Rikard kolla på "Äntligen midsommar" som vi hyrt. Hade tänkt hyra en annan, men den var slut, så nu fick det bli denna. Hoppas ni alla har en bra kväll!!!


Alanya 2009

Värmebölja...

... kan man verkligen kalla den svenska sommaren nu. Jag njuter varje minut även om det är liiite tråkigt att behöva jobba. Hade ju mycket hellre varit på stranden dessa dagar. Blir ju heller inte bättre av att man se alla som ska till stranden eller just kommit därifrån. Men men detta är ju sista sommaren, förhoppningsvis, som jag behöver sommarjobba.

Annars händer det inte mycket i veckorna, jobbar och sen är man ganska slut på kvällarna och vill då bara umgås med sambo och vovve!!! I onsdags hade jag iallafall en ledig dag. Eftersom det blåste ganska mycket så gjorde jag lite ärenden och så. Det måste man ju med hinna med!

I fredags kväll jobbade jag till 22 och började 10 igår, så det blev som ni förstår en lugn kväll. Jag jobbade till 6 igår så kvällen hade jag och min fina sambo mys hemma. Vi kollade på fotbollen och sedan en film. Kvalitetstid kanske man kan kalla det;P

Idag har jag och Rikard varit i Falsterbo och kollat på Horse Show. Var egentligen tänkt att jag skulle gå tillsammans med min syster som köpt biljetterna i födelsedagspresent till mig. Dock är hennes ena lilla tös, Norah, lite skruttig nu så de får hålla sig hemma. Tror dock att Rikard hade en ganska bra dag. Vi fick se Rolf-Göran Bengtsson vinna den stora Grand Prixen och Malin Baryard blev tvåa. Fick se en del andra klasser med och sen lite shopping såklart. Vi hade iallafall en helt perfekt dag med massa sol. På vägen hem åkte vi inom IKEA och det blev nog tidernas snabbaste besök. Det blev ju bråttom hem till fotbollen. Skulle även inom Annika och hänta Aska som vi lämnade där i morse. Hon hade kunnat fljt med då vi hade skuggplatser hela dagen, men det visste vi ju inte förens vi kom dit. Jaja, det har nog inte gått någon nöd på henne inte, hon har ju fått busa med favoriten Trassel!!


Vinnare av Falsterbo Grand Prix (Bild lånad av Ridsport.se)

Nee, nu blir det att kolla klart fotbollen innan det blir sängen för mig! Ha en bra start på veckan!!!


Mulet...

... var det idag när jag vaknade. Jag hade planer på att vara ute i solen innan jag börjar jobba kl 15, men dessa blev ändrade. Vi var ute på långpromenad och sedan har jag städat min garderob. Jag har alldeles för mycket kläder, men har så svårt att slänga. Så nu har jag det lite lugnt innan jag börjar jobba. Ska väl äta lite och så med.

Söndagens dop var jättebra. Fick inte mycket bra bilder tyvärr, så får vänta tills de med systemkamera skickar bilder! Alla tjejerna skötte sig iallafall utmärkt. på kvällen hade jag och rikard tävkt hyra filmen Farsan, men den var slut så vi tog Wallander istället. Den var helt okey. Igår jobbade jag 9-19. Inte en rolig tid men det gick fint. När jag kom hem så höll Rikard för fullt på att tömma vårat förråd som vi blivit av med. Allt fick plats i ett annat vilket var väldigt skönt. Senare på kvällen när vi var ute och gick så gick vi inom Kvantum och nu fanns filmen, så vi hyrde och kollade den. Även denna film var bra!

Näe nu blir det lite mat och så, ha det gott alla!!


Tindra och jag

Mamma, Tindra och "bonussyskkobarnen" Elin och Lina

Jag och Tindra bredvid Marianne och Felicia

Slalomen i vinstloppet!!

Mina favoriter och nya grillen!

Vinst!!!

Igår åkte vi till Karlskrona för lite tävling igen. Det var ju ett tag sedan vi tävlade så jag hade inte s¨höga förväntningar. I första klassen gick det bra fram till att Aska valde att springa in i en tunnel trots att jag stod och skrek på andra hållet.. Tyder väl på att hon var lite taggad=) Annars kändes loppet ganska bra och vi klarade svårigheterna! I andra loppet kändes det super och det resulterade i en vinst av 35 starter. Riktigt kul var det!! Fick med oss ett presentkort på försäkring hem. I och med att vi fick en bra placering så fick vi köra ett lopp till, men det blev inte alls bra. Riktigt dålig handling som resulterade i en disk. Jag var väl för nöjd med vinsten!!! Kul också att Rikard fick vara med och se Aska vinna!! Dock blev det lite för varmt så han fick lite solsting. Nästa gång blir det för honom att ha en keps med sig och sitta i skuggan!! På vägen hem åkte vi inom Annika och mös med tjejerna. Min mamma var också där så kul att träffa dem lite!

Idag väntar dop för de tre små. Mysigt mysigt! Rikards mamma ska vara snäll och passa Aska så hon slipper vara själv hemma. Vi ska vara i Ivö kyrka och jag tror det kommer bli super. Kan dock vara lite varmt för de tre små, men vi får kämpa så de får lite svalt och skönt! Jag har hittat söta presenter, men kan inte skriva här än. Kommer kankse under kvällen.

Annars har det inte hänt mycket i veckan. Jobbat, varit i stallet, tränat hund och promenader, en vanlig vecka alltså! Imorn börjar jag jobba "på riktigt" i 6 veckor framåt.

Ha en bra dag i solen nu!!!


Aska förra sommaren på en av sina favoritplatser-agilityplanen!!!

RSS 2.0